oordeel
Spread the love

Andrew: Op een van mijn reizen naar de VS nam mijn vriend Jim Brooks me mee naar de plaats waar de “Second Great Awakening” begon, in het Red River Meeting House in Kentucky. Terwijl we over de historische terreinen naar de replica van het Meeting House liepen, voelde ik opeens de tegenwoordigheid van God die me bijna liet huilen.

Dit was het veld waar de eerste Opwekkings “Camp Meeting” was gehouden. Jim vertelde me over zijn vriend Euley Hudson. Hij had een krachtig inzicht had gekregen over de komende beweging van God, en zelfs een voorproefje van wat het zou zijn. Dit is zijn verhaal:


Ik ontmoette Euley een jaar of twintig geleden voor het eerst. Hij was onafhankelijk Evangelist. Een paar jaar daarvoor, toen hij nog autoverkoper was, voelde hij dat God hem riep om de wereld rond te trekken en het Evangelie te prediken. Maar geen enkele kerk, denominatie of zendingsorganisatie die hij benaderde wilde hem steunen, dus hij besloot om alleen verder te gaan. Hij zei tegen God dat hij gehoorzaam zou zijn en dat hij God zou laten voorzien. God voorzag hem van de middelen om de wereld rond te reizen en hij zag veel wonderen op zijn reizen. Daarna begon hij regelmatig met reizen naar het communistische China en naar Israël en preekte op de straten en waar hij maar kon.

Na een paar jaar reisde hij naar huis na een reis naar Israël. Hij had Israël verlaten, was naar Europa gereisd en vloog terug naar de States. Hij vertelde dat hij zich om de een of andere reden ontmoedigd en wat gedeprimeerd voelde. Terwijl hij in zijn stoel zat, kwam de Geest van Heer over hem en God vertelde hem diverse dingen. De Heer vertelde dat er kort daarna een grote Opwekking zou zijn. Hij zei tegen Euley dat deze Opwekking opgemerkt zou worden door de grote aantallen mensen die gered zouden worden zonder dat iemand het over berouw en redding tegen hen had. God zei hem dat mensen op straat zouden lopen en dat de overtuiging hen onverwachts zou overvallen en dat zij zich zouden bekeren en zich tot God zouden keren. God vertelde hem dat mensen zonder waarschuwing overtuigd zouden raken door de aanwezigheid van de Heer en vaak neer zouden vallen waar ze op dat moment waren. (Dit was ook gebruikelijk tijdens de Great Revival van 1800 in de staten Tennessee en Kentucky, en ook tijdens de Opwekking van Ulster in 1859 – en nog vele andere.)

God vertelde Euley dat hij mensen een tijdje zou zien vallen als hij bij hen in de buurt kwam, als teken dat dit waar was. Zij zouden overtuigd raken en zich bekeren zonder dat hij of iemand anders tegen hen getuigde. Hij zei dat terwijl God dit tegen hem zei, de oudere Nederlandse dame die naast hem in het vliegtuig zat, oncontroleerbaar begon te huilen. Ze sprak geen Engels, maar een andere vrouw vertaalde dat de oudere vrouw opeens voelde dat zij niet goed voor God leefde. Euley praatte met en bad voor haar, terwijl de andere vrouw vertaalde. Langzaamaan begon ze te snotteren en werd vrolijk. Toen begonnen anderen in het vliegtuig te huilen en hij stond op en spraak tegen iedereen in het vliegtuig over de Here. Meer mensen begonnen te huilen.

Nadat het vliegtuig op Kennedy Airport was geland liep Euley naar binnen. Terwijl hij door de terminal liep stopte een man die een bagagewagen vol bagage duwde toen hij Euley naderde en begon te huilen en zei dat hij een zondaar was die zich moest bekeren. Diverse andere mensen begonnen ook te huilen als Euley dichterbij kwam. Buiten, op straat, vielen diverse mensen huilend tegen de gebouwen als hij langs liep.

Terwijl Euley dit vertelde (tegen Jim Brooks – red.), zat er een echtpaar wat goede vrienden van mijn waren, bij ons en zij vielen Euley in de rede en vertelden wat hen twee dagen eerder was overkomen. Ze hadden Euley voor een lunch meegenomen, en terwijl hij hen hetzelfde verhaal vertelde, begon hun serveerster te huilen toen ze naar hun tafel liep. Ze draaide zich om en ging naar het damestoilet. De vrouw van mijn vriend ging achter haar aan en vond haar huilend tegen de muur leunend. De serveerster zei dat ze Christen was, maar dat ze al een paar jaar geen tijd voor God had. Ze zei dat ze dat ging veranderen en nam zich voor om terug naar kerk te gaan en God haar leven zou laten leiden zoals Hij dat wilde. Dit was wat Euley bedoelde toen hij zei dat dit op een dag normaal zou zijn, als de komende Opwekking zou beginnen.

Oordeel over de wereld

Mijn oma zei over de komende Opwekking dat het de grootste beweging van God zou zijn die de wereld ooit gezien heeft. Ze zei dat hij ergens na het jaar 2000 zou beginnen. Ze zei dat zowel Opwekking als oordeel over Amerika en de wereld zouden komen. Toen ik haar vroeg wanneer deze dingen zouden beginnen, zei ze dat ze de tijd niet wist, alleen dat het ergens na het jaar 2000 zou zijn. Ze vertelde me dat het een teken dat het oordeel zou beginnen zou zijn dat een groot gebouw in New York City door mensen uit een moslimland vernietigd zou worden. Ze zei dat deze mensen Amerika en Amerikanen zouden haten, maar ze wist niet waarom. Oma zei dat ze een gebouw in New York City volledig zouden verwoesten. Ze zei dat ze het niet met een bom zouden doen, maar het zou er uit zien alsof het gebombardeerd was. Oma zei dat iedereen in Amerika het zou weten in het uur dat het gebeurde. Voordat de dag voorbij zou zijn, zou de hele wereld het weten. Dit vertelde ze me in 1958 of 59. Ze zei dat dit het teken zou zijn dat het oordeel begonnen was.

Ik vroeg haar wat de meeste Amerikanen zouden denken als ze zagen dat het oordeel begon? Ze antwoordde dat de meeste Amerikanen hun ogen zouden sluiten en als blinden door zouden gaan alsof er niets aan de hand was, alsof er niets veranderd was. Ik zei “Maar uiteraard zullen de Christenen zien dat er iets aan de hand is omdat zo’n tragedie zich in dit land gebeurde.” Haar antwoord was dat dat niet zou gebeuren. De meeste Christenen zouden hun ogen sluiten en net zo blind zijn als de rest van de bevolking. Een paar, zei ze, zullen God volgen en zien wat er aan ging komen. De meeste Christenen in Amerika, zei ze, volgden God niet en zouden de waarschuwingen die Hij ging geven niet zien of er acht op slaan. Ze zullen niet weten wat er aanstaande is, omdat ze naar mensen luisteren en niet naar God.

– Dr. James Brooks

Bron: Email Andrew Strom 17-6-2021

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets