Vandaag begint er in Chicago een evenement onder de naam Jesus Culture Awakening. In essentie is Jesus Culture de worship-band van de kerk van Bill Johnson, Bethel. Dit is een gevaarlijke groep om mee in aanraking te komen en in verstrikt te raken – dat weet ik!

Ik heb persoonlijk ervaring opgedaan met het effect van Jesus Culture en Bethel toen mijn vrouw verstrikt was in hun muziek en lering. Je kunt haar getuigenis (4 delen) over hoe zij onder hun invloed vandaan kwam, hier, hier, hier en hier vinden (nu nog even in het Engels, maar we werken aan de vertaling – red.).

Er is iets arglistigs aan Bethel en hun companen. Vaak lijk het dat zij op het eerste gezicht christelijke dingen zeggen en komen zelfs overtuigend over (ook al zijn sommige dingen zo potsierlijk dat het een wonder is dat iemand er in trapt). Maar, voor mijzelf, bleef ik vaak achter met een ziek gevoel in mijn lichaam. En dan hoor je sommige teksten van mensen als Bill Johnson die zeggen dat als we een boodschap prediken die ziekte toelaat, we een ander evangelie prediken (in vergelijk tot Galaten 1:8). Er zijn meer dan voldoende filmpjes op YouTube te vinden die dit laten zien.

Wat de boodschap van Bethel is: gezondheid en welvaart, tekenen en wonderen zijn wat God voor jou doet. Je zou deze dingen moeten zoeken en als die niet overvloedig in je leven aanwezig zijn, dan is er iets grondig mis! Ze ontkennen dit natuurlijk: “wij zeggen zoiets nooit!”. Niet direct, maar hun preken en boodschappen zijn er van doordrongen. Het is duidelijk: tenzij je allerlei vreemde dingen en tekenen en wonderen ervaart, heb je een probleem.

Hun bediening heeft zaken als “healing rooms”, “soaking”, etc. U kunt er hier een artikel over lezen (engelstalig).

Ik weet dat mijn vrouw veranderde van een vrolijke, tevreden moeder en vrouw, in een agressieve, strijdende, tegendraadse vrouw. Ik heb mensen horen zeggen: “O, ze zal zich wel mee hebben laten slepen”, of iets van die aard. Feit is dat ze niet de enige was. Ik ken diverse andere mensen die ook iets dergelijks meegemaakt hebben. Ze gedroegen zich en veranderden op dezelfde manier. De vrucht van Geest verdwijnt. Jezus en het Woord zijn niet meer de bevredigende Redder en de focus daarop is ook verdwenen. Er is geen tevredenheid, alleen een verlangen naar grotere en fantastischer “wonderen”. Een verlangen wat zeker verterend werkt.

Een aantal mensen waar ze mee verbonden zijn, zijn erg gevaarlijk. Mensen als Todd Bentley, John Crowder, Joshua Mills, etc. Als u het nog niet gehoord heeft, Todd Bentley was betrokken bij de gekke, tekenen en wonderen opwekking in Lakeland, uit het recente verleden. In deze periode bleek dat hij een ongepaste relatie had met iemand uit zijn team had (terwijl hij getrouwd was) en dat eindigde in een snelle scheiding en hertrouwen met deze vrouw. Ik meen dat er op datzelfde moment ook nog andere zaken speelden. Terwijl dit gebeurde (en voordat het publiekelijk bekend werd) legden Bill Johnson en andere zwaargewichten uit de extreem charismatische beweging hem tijdens een dienst de handen op en proclameerden God’s zalving over hem en verklaarden dat hij grote dingen voor de Heer deed en Mozes zou overschaduwen, etc. Maar, als zij voor God spraken (wat duidelijk niet het geval is, want zij zijn valse profeten) dan zou Hij hen toch zeker voor Todd gewaarschuwd hebben en gezegd dat ze hem tenminste moesten helpen? Maar nee, het lijkt er op dat ze God gebruiken als middel om winst te behalen.

John Crowder is wel de gekste van het hele stel. Hij noemt zichzelf een “nieuwe mysticus”. Het enige woord wat ik voor hem kan verzinnen is een “godslasterlijke ketter”. Ik heb hem dingen zien doen die er voor zorgden dat je haren rechtop gingen staan! Dingen als het zuigen van de zalving uit mensen in een graf als een vacuüm, het roken van drugs van de “heilige geest” (blowen van de geest (toking the ghost) noemt hij dat), rondstrompelen als een dronkaard (dat noemt hij de dronken glorie van God). Hij spreekt ketterijen en het meest schokkende is niet zozeer wat hij zegt en doet (er zijn altijd mafketels geweest), het is het feit dat zovelen hem volgen en zichzelf neerzetten als mensen zonder onderscheidingsvermogen, onwetend en misleidt. Op een dag zal hij verantwoording af moeten leggen voor de Heer en dat zal niet prettig zijn! Je kunt meerdere video’s vinden op YouTube die de show laten zien die John Crowder is. Hier zijn wel een aantal links naar interessante artikelen (er zijn er veel meer te vinden als je zijn naam in een zoekmachine invoert): Apologetics Index, Slaughter of the Sheep, en Apprising Ministries.

Dit zijn dus een paar van de mensen waarmee Bill Johnson zich associeert en mee omgaat. Gevaarlijke mensen die de kudde laten verdwalen en in gevaar brengen.

Een paar sites die veel informatie geven over Bill Johnson en de mensen waar hij mee samenwerkt zijn Heralding Truth, M’Kayla’s Korner, Closing Stages, Apprising, en Crosswise. Daar zijn veel artikelen, reviews, commentaren en getuigenissen te vinden.

Het enige wat ik kan zeggen is dat je voorzichtig moet zijn met deze bediening en zijn leringen. Beproef de geesten (1 Joh. 4:1) en laat niemand je wijs maken dat je je gedachten uit moet schakelen en jezelf mee moet laten slepen. God heeft ons als rationele, denkende, wezens geschapen en heeft ons de opdracht gegeven om te aanbidden in geest en waarheid (Joh. 4:23). Hij wijst ons er meerdere keren op dat we moeten onderzoeken wat we horen (Hnd. 17:11; Op. 2:2) om te weten of het waarheid of ketterij is. Het getuigenis van mijn vrouw bevat ook een aantal links naar een blog wat haar heel erg goed geholpen heeft toen ze zich realiseerde wat er met haar gebeurde. Ik bid dat ook u hier uw voordeel mee kunt doen.

De beste aanmoediging die ik je kan geven als het om dit evenement gaat, zelfs als je nieuwsgierig bent of vrienden of familie hebt die er naar toe gaan: REN! Ga niet. Ik smeek je om dit evenement koste wat kost te vermijden, omdat het gevaarlijk is. Ik ben niet iemand die deze figuren uit hun context haalt, hun bediening, leven en lering is ontspoort. Je kunt een veelvoud aan materiaal over hen en hen leringen vinden in verband met wat ze leren, hun boeken, preken, etc welke allemaal makkelijk toegankelijk zijn. Het sluitend bewijs over hun valse lering is overweldigend.

Ik bid dat God je wijsheid en onderscheidingsvermogen geeft en als je in deze zaken verstrikt bent geraakt, dan bidt ik dat Hij je ogen zal openen en je hart naar Hem terug zal trekken!

Kijk, voordat je wegklikt, nog even naar wat de kinderen van Bethel leren. Deze video is al een paar jaar oud en werd door een reactie onder mijn aandacht gebracht. Ik was ondersteboven van het totaal ontbreken van vroomheid en respect voor God, Jezus Christus, geestelijke autoriteit en de Bijbel! Wat moet er van deze kinderen terecht komen?

 

 

Bron

Snelle links naar alle delen van deze serie:
De Jesus Culture Awakening van Bethel
Een gevaarlijke reis
Verborgen gevaren
Ontmaskering van de duistere misleiding
Wat is een valse jezus?

4 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets