Bijbelblog Archief

bijbel

25
jun
slavernij

Slavernij in de Bijbel

Een ander heet hangijzer op dit moment is “slavernij”. Extreem linkse groeperingen willen, nee eisen, dat wij onze excuses aan zwarte mensen aanbieden voor het slavernij verleden van onze voorouders. Ook hier kijken christenen natuurlijk naar de Bijbel, maar we zijn het er wel over eens: Slavernij kan niet. Anderen roepen dan dat werken in loondienst en belasting betalen feitelijk een moderne vorm van slavernij zou zijn.

(meer…)

17
dec
Brad Stine

De Bijbel is gewoon een boek

Brad StineDat is een veel gehoorde kreet van mensen die de Bijbel niet kennen als reactie op de claim dat de Bijbel het Woord van God is.

Brad Stine heeft er een heel, heel erg beknopte reactie op gegeven, die dus niet compleet is, maar voldoende duidelijk maakt waarom de Bijbel zo’n uniek boek is!

In mijn blog ben ik bezig om het eerste niveau (van 4!) van de Bijbel te ontdekken en ik haal er dagelijks nieuwe dingen uit. Verzen die zoveel zeggen dat Hollywood er een complete speelfilm over zou kunnen maken! Nieuwe inzichten, maar bovenal ook hoe menselijk de mensen toen ook waren. We zijn niet anders dan mensen 4000 jaar geleden.

(meer…)