Bijbelblog Archief

noach

05
okt
wijngaard

Genesis 9

Misschien een wat vreemde kop, maar de eerste verzen van dit hoofdstuk hebben veel betekend voor ons huidige dieet. Maar in Gen. 9:1 zien we de herhaling van de opdracht van Gen. 1:28. In Gen. 9:2 krijgt de mens opnieuw de heerschappij over de dieren. God wilde dus echt een nieuwe start maken, maar zoals met alles hebben we daar een behoorlijke puinhoop van gemaakt en de dingen volledig uit het verband getrokken zoals God het bedoeld had. In vers 5 worden we daar ook voor gewaarschuwd.

(meer…)

29
aug
De Zondvloed

Genesis 7

De Zondvloed deel 2. Natuurlijk was de echte zondvloed niet als een theaterstuk in delen opgehakt, maar we houden de menselijke indeling van de Bijbel aan, dus gaat de totale zondvloed uit 4 delen bestaan. Hoofdstuk 6, 7, 8 en een deel van 9 (Gen. 6:5 – Gen. 9:7). Vandaag het vervelendste deel van De Zondvloed: De vernietiging.

(meer…)

28
aug
Ark van Noach

Genesis 6

Genesis 6 wordt in de NBG in twee delen op gesplitst. Die indeling zal ik hier ook aanhouden. Het eerste deel, Het huwelijk der zonen Gods, hoor je eigenlijk niet veel over, maar het is wel de aanleiding tot het tweede deel, De zondvloed, en geeft summier ook wel degelijk interessante informatie. Eigenlijk zou hier, zeker gezien de recente archeologisch ontdekkingen, eens wat vaker over gepreekt moeten worden!

(meer…)