21
feb

Solidariteitswake voor Gilad

Free Gilad Shalit!Galid Shalit, een 24-jarige Israëliet, is al vier jaar zonder enige aandacht gevangen door Hamas terroristen in Gaza. In tegenspraak tot de internationale wetgeving, zijn hem alle bezoeken geweigerd, waaronder die van organisaties als het Rode Kruis.

Deze week is er een solidariteitswake voor Gilad. Die zal gehouden worden op donderdag 24 februari 2011, tussen 18:00 en 19:30 voor het kantoor van het Rode Kruis in Moorgate (44 Moorfields, EC2Y 9AL).

Ik wil nog een extra perspectief meegeven (naast het voor de hand liggende) waarom dit soort initiatieven belangrijk zijn. Afgelopen zomer, ben ik meerdere dagen op een wake voor Gilad tegenover Downing Street, geweest. Ik was blij verrast over de meelevendheid en sympathie van voorbijgangers toen we hen vertelden over Gilad’s situatie. Diverse mensen waar we mee spraken kregen een positievere kijk op Israël doordat ze over Gilad hoorden.

Dat zou al genoeg zijn, maar er is meer.

Toen ik een maand later Gilad’s vader, Noam, in Israël ontmoette, was hij heel blij met de foto’s van de wake die ik hem liet zien, en de verhalen die ik vertelde over de steun die we hadden gekregen. Het was een voorrecht om iets positiefs met hem te kunnen delen. Later, toen ik een lokale parlementariër vertelde over mijn ervaringen tijdens de wake, en de ontmoeting met Noam, kon ik veel gepassioneerder vertellen. De parlementariër is een supporter geworden van Gilad.

Bron: OyVaGoy

Comments (2)

 • Tweets that mention Solidariteitswake voor Gilad: Goldmine Media — Topsy.com says:

  […] This post was mentioned on Twitter by bonjohniii, bonjohniii and PeWe, Goldmine Media. Goldmine Media said: Nieuwe posting: Solidariteitswake voor Gilad http://bit.ly/f6bg9L #gilad #giladshalit #hamas #terrorisme […]

 • John says:

  Het is toch te gek voor woorden dat we al die mensenrechtenorganisaties hier met geen woord over horen? Zijn ze nou helemaal!

  Waar blijft de SP nou? Of zijn ze zo antisemitisch dat het ‘toch maar een Jood’ is? Staat ze netjes! Het is ook een mens hoor.

  Hamas zijn inderdaad terroristen. Iedereen die beweert dat zij democratisch gekozen zijn, heeft zijn feitenmateriaal niet op orde. Een jaar geleden zouden er nieuwe verkiezingen moeten zijn geweest, want toen liep de regeringstermijn van hamas af. Die hebben ze altijd geweigerd, ze zullen wel drommels goed door hebben gehad dat ze NOOIT herkozen zouden worden, dus zijn ze maar overgegaan tot de dictatuur.

  En de sufferds in het westen accepteren het ook nog klakkeloos. Onvoorstelbaar!

  FREE GILAD FREE GILAD FREE GILAD FREE GILAD FREE GILAD FREE GILAD FREE GILAD

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *