17
mei

Op twee gedachten hinken

Ik geloof dat Gods hedendaagse oproep is, onszelf van de wereld af te zonderen en vooral van de wereld die steeds vaker in de kerken wordt tentoongesteld …

Mijn vriend Erwin Lutzer heeft een belangrijke opmerking over de treurige toestand waarin de Amerikaanse kerk zich momenteel bevindt, vergeleken met de voorgaande periodes in de kerkgeschiedenis::

“We hebben wel vaker gezien dat het evangelie werd verwaarloosd en zelfs bespot door religieuze liberalen en nominale christenen. Wat er tegenwoordig anders is, is dat de boodschap van het kruis genegeerd wordt door hen die beweren dat ze er door gered zijn. Juist op het moment dat het evangelie op zijn duidelijkst verkondigt zou moeten worden, zijn de stemmen nauwelijks hoorbaar. Zelfs vanaf sommige vooraanstaande evangelische kansels in ons land… We zijn ons intellectuele en geestelijk centrum kwijtgeraakt en hebben het vervangen door consumptief gedrag, zelfhulp en het streven naar persoonlijk voordeel. We zijn egocentrisch, in plaats van theocentrisch.”

Bron: Het komende economische Armageddon.

Comments (1)

  • Hans Frinsel says:

    Een ‘statement’ van Erwin Luther dat heel kernachtig de waarheid van de staat van een groot deel van de kerk weergeeft, maar niet alleen de Amerikaanse kerk; het geldt net zo goed voor Nederland en Europa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *