Buitenkerkelijke christenen
Spread the love

Het boek Buitenkerkelijke christenen is gepubliceerd! Kerkverlating is een trend. Maar ook veel wedergeboren, toegewijde christenen verlaten de kerk. Dit boek zoekt uit waarom en laat velen van hen zelf aan het woord. Een boek voor iedereen die betrokken is bij de westerse kerk

Het begon met een radioshow en een email. In maart 2003 was Andrew Strom uitgenodigd bij een christelijk radiostation om te praten over het groeiende fenomeen van Buitenkerkelijke Christenen, het feit dat tienduizenden toegewijde gelovigen de kerken verlaten. Maar waarom? Diezelfde week publiceerde hij een artikel over dit onderwerp in zijn internationale maillijst. Het resultaat was een stortvloed aan reacties van over de hele wereld. Letterlijk duizenden.

Christelijke statisticus George Barna heeft verklaard dat het aantal onkerkelijke volwassen in Amerika groeit met een verbijsterende een miljoen per jaar. Barna’s onderzoek wees ook uit dat er in 2005 al 13 miljoen wedergeboren christenen in Amerika waren die geen kerk meer bezochten. Waarom groeit deze trend? Waarom verlaten duizenden en duizenden toegewijde Christenen de kerken? Is het een “beweging”? En waarom gebeurt het op zoveel verschillende plekken in de wereld?

Dit is een boek dat iedere christelijke leider zou moeten lezen. Hoor van dozijnen gelovigen die vertrokken – en waarom. Zijn er oplossingen voor deze huidige crisis? Een boek voor iedereen die bezorgd is over de toekomst van het westerse christendom.

Buitenkerkelijke christenen

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.