De Riverbeweging noemt zichzelf  “Het leger van Joël”, maar wat is dat leger nu eigenlijk?

Het lijkt er op dat de beweging in Nederland nooit erg actief is geworden. De website bestaat niet meer, en ook de site waar naar doorgelinkt word is op het moment dat ik dit type gesloten, en er zijn meer sites die uit de lucht zijn.

Het leger van Joël kunnen we vinden in het Bijbelboek Joël. In het boek Kundalini Warning wordt door meerdere Bijbelleraars uitgelegd wat dit leger is , en dat het niet, zoals in de profetische beweging wordt gesteld, het leger van God is wat de werken van satan zal gaan vernietigen, maar een leger wat door God gestuurd wordt tot oordeel van de kerk.

Dit wordt door David Pawson onderschreven. Hij schrijft in zijn boek “Sleutels tot de Bijbel”:

Aan het begin van hoofdstuk 2 beschrijft Joël dat het eerste wat je nu kunt verwachten, een herhaling van die sprinkhanenplaag is. Maar als je de tekst nader bestudeert, dan zul je zien dat die sprinkhanenplaag nu niets minder is dan een beschrijving van duizenden soldaten die het land binnen komen marcheren en die alles verwoesten, nog erger dan de sprinkhanen zouden kunnen. Dit beeld is nog veel erger dan het eerste; het roept veel meer ellende op. En inderdaad, als je kijkt naar de totale verwoesting, dan ligt het veel meer voor de hand dat Joël hier de Babyloniërs heeft beschreven.

Je ziet hier ook parallellen met Openbaring 9, waar opnieuw een plaag van sprinkhanenn wordt beschreven, die gevolgd wordt door een leger van 300 miljoen soldaten, die aan komen marcheren vanuit het Oosten. En of Joël nu soldaten beschrijft of een nieuwe sprinkhanenplaag – vast staat, dat God beide kon sturen en dat Zijn oordeel nog steeds nodig was.

Opnieuw herhaalt Joël de boodschap dat God op zoek is naar oprechte bekering.

De laatste zin is belangrijk genoeg om even bij stil te blijven staan. In Joël 2 is dus sprake van een oproep tot echte bekering, en God gebruikt daar een vijandig leger voor. Dit zou dus volledig tegenovergesteld zijn aan de stelling van de River-beweging dat zij het leger van Joël zijn. Of ze moeten zich bewust zijn, en dat niet tegen anderen vertellen, dat ze vijanden van het volk van God zijn, net zoals het leger van Joël in de Bijbel.

Maar dat klopt uiteraard niet met hun eigen claim dat ze Christenen zijn en juist bijzondere openbaringen van de Heer ontvangen. Dat zij juist degenen zijn die in bijzondere genade leven omdat de Here juist in hun kringen zulke wonderen en tekenen zou doen.

God gebruikte de Babyloniërs en die wisten drommels goed dat ze vijanden van het volk van God waren. Daardoor zijn er nu twee conclusies mogelijk:

  1. De Riverbeweging is misleidt en zij zijn niet het ‘leger van Joël’;
  2. De Riverbeweging is wel ‘het leger van Joël, zij zijn daarmee vijanden van het volk van God en dat weten ze ook.

Als het eerste het geval is, mogen we medelijden met hen hebben. Als het tweede het geval is, is de situatie veel erger en hebben we te maken met een bewuste duivelse infiltratie in de Kerk.

In het boek ‘Kundalini Warning’ wordt dieper ingegaan op de claim. Ook vindt u daarin een profetie en een uitleg over de betekenis van het ‘Leger van Joël”.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets