Spread the love

We leven in rare tijden, maar de coronacrisis brengt veel in de Bijbel al voorspelde ontwikkelingen in een stroomversnelling. Vandaag besefte ik door een post op facebook opeens dat Mt. 10:21 bijna in vervulling gaat, of ben ik nu te positief en gaat hij al in vervulling?

Het verhaal met de afbeelding ben ik meerdere keren tegen gekomen, ook al eerder, maar vandaag viel bij mij het kwartje opeens. Het is een mooie vergelijking van de Bijbeltekst die hier al voor waarschuwde. Het is een voorteken, een geboortewee van wat komen gaat. Die voortekenen zien we al in de bange gevaccineerden die ongevaccineerden uit willen sluiten van het dagelijks leven.

“Mattheüs 10:21 Een broeder zal zijn broeder overleveren ten dode en een vader zijn kind, en kinderen zullen opstaan tegen hun ouders en hen ter dood brengen.”

Is dit niet precies wat we momenteel in de samenleving zien gebeuren? Ik lees op diverse social media verhalen van scheuringen in families. Kinderen die verstoten worden door hun ouders omdat één van beiden wel en de andere niet gevaccineerd willen worden.

Ik lees vragen als “Hoe maak ik mijn wappie vriendin duidelijk dat ik niet meer met haar wil zwemmen omdat zij zich niet wil laten vaccineren”(Freya).

Gelukkig reageren dan nog heel veel mensen afwijzend tegenover zo’n persoon. Ze stellen dat ze met zo iemand nooit bevriend zouden willen zijn. Toch is het wel een ontwikkeling in de samenleving die zich aan het aftekenen is.

Vorig jaar zou een vaccinatiepaspoort er nooit komen noch verplichte vaccinatie. Kritische kamerleden vroegen zich af hoe zich dat verhield tot de testsamenleving waar over gesproken werd. Een christelijk kamerlid nam het op voor de minister, omdat de minister had beloofd dat… Twee weken later draaide de minister als een blad aan de boom om!

Tweedeling

De tweedeling komt er. Vanaf 1 juli is een vaccinatiepaspoort verplicht om te reizen binnen Europa. Ouders die kiezen voor de veiligheid van hun kinderen komen onder druk te staan. Vriendjes en vriendinnetjes gaan wel op vakantie naar het buitenland.

Gevaccineerden zijn bang om toch besmet te raken? Waarom heeft nog geen van hen me kunnen vertellen. We waren altijd gewend dat vaccins bescherming boden, maar de media blijven er op hameren dat dat nu niet het geval is. Maar waarom dan vaccineren?

Die vragen wil ik hier allemaal niet te diep op in gaan. Het gaat er om dat de voortekenen van de vervulling van Mt. 10:21 duidelijk worden.

Ja maar…

Ik hoor de kritiek. “Ja maar, dit gaat over christenvervolging”.

Dat blijkt niet specifiek uit de opsomming die Jezus geeft. “Een vader”. “Kinderen zullen opstaan…” Pas in het volgende vers maakt Jezus duidelijk dat christenen een extra vervolging ten deel zal vallen. “Gij zult door allen gehaat worden”. Dat zegt Hij op dat moment inderdaad tegen Joden, dus volgens sommigen is dat dan weer niet op ons van toepassing. Echter, Jezus zegt “om Mijn Naams wil”, waarmee duidelijk wordt dat Hij het dus over Zijn volgelingen heeft.

En ook die voortekenen zien we. Een paar maanden geleden was in de VS de hashtag #cancelchristianity “trending”. Dat betekent dat veel mensen hem deelden, gebruikten.

In Canada zien we op dit moment dat voorgangers op straat opgepakt worden als zij nog kerkdiensten organiseren. Een Nederlander die in Canada woont schreef in een op LinkedIn gedeelde reactie dat Canada op dit moment China 2.0 is. Er zijn verregaande maatregelen. Verkeer tussen provincies ligt zo goed als stil. Binnen provincies zijn bepaalde gebieden afgesloten. De vrijheid is volkomen weg!

Merkteken

Sommige christenen denken dat de vaccinatie het merkteken zou zijn. Zelf denk ik van niet, omdat de Bijbel mijns inziens duidelijk maakt dat dat een bewuste keuze van de ontvanger is. Dat dit een voorbereiding daar op is geloof ik wel. Niets gebeurt zonder reden. En zonder vaccinatiepaspoort (digitaal!) kun je straks geen winkel meer in.

Daarnaast stelt de Bijbel duidelijk dat het merkteken op de rechterhand of het voorhand wordt geplaatst. Deze vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven.

Er zijn inmiddels wel chips die middels een gewone injectie ingespoten kunnen worden. De RFID-chip wordt kleiner en kleiner.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets