geld
Spread the love

Het geven van tienden blijft een onderwerp wat mensen bezig houdt. Charlatans misbruiken het om mensen geld uit hun zak te kloppen, waardoor oprechte leraars die hier iets over zeggen al snel in een ‘kwaad daglicht’ komen te staan.

Ik vraag me af of het onderwerp van ‘het geven van tienden’ weleens op dit forum is besproken. Zelf worstel ik nog steeds met de doctrine van het geven van tienden, of 10% van iemands inkomen, aan de kerk. Ik heb het Woord bestudeert en het wordt mijns inziens niet duidelijk genoemd. Lees ik verkeerd?

In alle eerlijkheid zou ik graag overtuigd worden van de Schriftuurlijke basis voor deze praktijk voor gelovigen onder het Nieuwe Verbond, zodat ik wat vrede kan ervaren, want ik haat verwarring.

Ik twijfel er over om een tijdje regelmatig tienden te geven omdat goddelijke leraren waar ik respect voor heb, allemaal deze leer aan schijnen te hangen. Dus doe ik het om ‘mijzelf in te dekken’. “Zij moeten weten wat zij doen”, denk ik dan maar. Maar de Bijbel zegt dat wat ‘niet van geloof is, zonde is’, en ik weet dat ik het niet vanuit geloof doe, maar haast als bijgeloof. Dus dan stop ik weer met het geven van tienden omdat ik het niet met een zuiver geweten doe.

Ik heb nooit zo maar een gevestigde lering aangenomen, hoe populair het gebruik ook is, zonder eerst de Bijbelse basis te controleren en door zoveel mogelijk naar de Geest te luisteren. Ik kan oprecht zeggen dat ik God wil eren met mijn geld en ik met vreugde mijn tienden zal geven tot de wederkomst, als die Bijbels waar is.

Maar is dat zo? Of is het eenvoudig een overgenomen wet uit het Oude Testament die het maken van plannen en budgetteren voor kerken makkelijker maakt?

Moet er een hele nieuwe openbaring komen over wat God leert over rentmeesterschap; één die vrijheid brengt in plaats van wet?

Maar, hoe kan iets zo specifiek als het geven van 10% van iemand’s inkomen aan hun kerk worden neergezet als ‘principe’, zoals mij geleerd is? Zijn principes zo gedetailleerd dat zij het exacte bedrag noemen?

Gods Zegen,

Justin
(Australië)

Bron: Emaillijst Revivalschool.com juli 2021

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets