Bijbelblog Archief

slavernij

02
jul
slavernij

Slavenprijs als buitenbijbels bewijs


Omdat ik de afgelopen tijd twee artikelen over slavernij heb geschreven, kwam ik natuurlijk meer tegen dan ik daar in kon verwerken. Eén van die artikelen had de kop “Bijbelse slavenprijzen – volgen ze de wereldeconomie?” Een interessante kop. Kunnen we de slavenprijs zien als buitenbijbels bewijs voor de historische accuratesse van de Bijbel?

(meer…)

01
jul
slavernij

Slavernij in Nederland


De afgelopen weken woedt de discussie over slavernij in Nederland en ons verleden als slavenhandelaren volop. Er gebeuren bizarre dingen. Blanken worden natuurlijk al een tijdje “witte mensen” genoemd, een volkomen ten onrechte uit het Amerikaans overgenomen term. En er wordt gedaan alsof Nederland het ergste land ter wereld is als het om een slavernij of slavenhandelsverleden gaat. Maar hoe schoon zijn de handen van de demonstranten?

(meer…)

25
jun
slavernij

Slavernij in de Bijbel


Een ander heet hangijzer op dit moment is “slavernij”. Extreem linkse groeperingen willen, nee eisen, dat wij onze excuses aan zwarte mensen aanbieden voor het slavernij verleden van onze voorouders. Ook hier kijken christenen natuurlijk naar de Bijbel, maar we zijn het er wel over eens: Slavernij kan niet. Anderen roepen dan dat werken in loondienst en belasting betalen feitelijk een moderne vorm van slavernij zou zijn.

(meer…)