25
nov

Tegenstellingen

Een filmpje wat heel duidelijk de tegenstellingen tussen wat men zegt en wat men doet. Het is ronduit schokkend om te zien hoe groot de tegenstellingen sommige gevallen zijn. Dit zou ons echt aan het denken moeten zetten, en ons kritischer maken ten aanzien van eventuele nieuwe manifestaties en uitingen. Teveel mensen lopen zomaar overal achter aan, zonder zich een moment af te vragen wat de achterliggende motieven van de ‘gezalfde’ zijn. Bekijk dit filmpje en beoordeel zelf!

De getoonde tegenstellingen op een rijtje:

 1. Ze zeggen Christen te zijn, maar preken over “The other stuff”. Ze geloven wel in Jezus, maar volgens Todd Bentley moet hij mensen laten geloven in “The angel”.
 2. Rick Joyner:”We don’t worship angels, we don’t commmand angels, even Jesus didn’t do that”
  Maar waarom doet Bentley vervolgens precies wat hij daarvoor ontkend (1:00)
 3. TB:”Our conversation is directed:”Father God, I thank You there are angels …””
  Maar op het podium roept hij minutenlang alleen maar “angels”
 4. TB:”But that’s not seeking angels, because we don’t seek angels”
  en vervolgens laat hij het hele publiek meeroepen om het neerzenden van “angels”
 5. Als iemand zegt dat hij een engel heeft gezien gaat de rode vlag omhoog … vanwege al de rommel die dat veroorzaakt. Ook zouden ze gewaarschuwd zijn …
  Col. 2:18
 6. Mensen zouden problemen hebben met “al die engelen” vanwege al het misbruik, het gebrek aan vruchten wanneer iemand claimt een fantastiche geestelijke ervaring te hebben gehad.
  Leuke overgang naar Bentley’s nieuwe oogappeltje
 7. Mensen geloven wel in engelen, maar ze zien mensen rondrennen die ervaringen hebben die niet in het Woord geworteld zijn, en die kennen het Woord niet, ze preken het Woord niet, ze preken ervaringen
  Ervaringen of God’s Woord?
 8. Rick Joyner: “We hebben veel ervaringen gehad, die delen we als ervaringen, maar we verheffen ze niet als doctrine. We accepteren niets als doctrine wat je niet duidelijk in de Bijbel aan kunt wijzen”
  clip: Paul Cain sexueel immoreel en mogelijk met alcoholprobleem, samen met Bentley. Bentley spreekt over “angelic activity was released in the stadium” en de engelen praten tegen Paul.
  Bentley zou hebben gevonden wat hij zoekt. De maker van de video plakt vervolgens Todd’s nieuwe vrouw in het beeld, maar uit wat gezegd word, wordt niet duidelijk dat dat ook bedoelt is.
  Paul Cain kan maar niet geloven dat veel mensen vraagtekens zetten bij Bentley.
 9. Mensen vragen steeds naar Emma. “Ik geloof dat een engel een vrouwelijke vorm aan kan nemen” Vervolgens komt er een verwarrend stukje van halve zinnen waarin hij duidelijk probeert te maken dat hij refereert aan de “genezende engel” als hij het in zijn getuigenis heeft over “The Angel of the Lord”, de genezende engel, maar ik heb zoveel ervaringen gehad, met veel engelen
  clip: “er is geen vrouwelijke engel die mij leidt …”
  “Als je de engelen uit de Bijbel haalt hou je niet veel over”
 10. Goede vraag: “No angels, no Bible. Where does that leave Jesus? I guess Jesus is the ‘not a whole lot left’ part!”
  “Geen engelen, geen Bijbel. Waar blijf je dan met Jezus? Ik vermoed dat Jezus dan hett ‘niet veel over’ gedeelte is!”

Nog een filmpje met deels nieuwe info:

http://www.youtube.com/watch?v=w9jFHHJCqFs

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *