02
dec

Censuur groeit!

Instagram gaat ‘onwaarheden’ labelen. In de praktijk betekent dat in veel gevallen dat de censuur groeit. Waarheden die niet binnen de visie van de bedrijven passen, worden namelijk stelselmatig aan onwaarheid aangeduidt.

Op de site eindtijd.eu staat een “zwartboek nu .nl” wat door tijdgebrek helaas nog erg leeg is. Dit is ontstaan nadat nu.nl in enkele weken vier keer werd betrapt op het verspreiden van leugens.

Instagram gaat berichten met onwaarheden voorzien van een label dat aanduidt dat de inhoud deels of helemaal onjuist is, maakt moederbedrijf facebook bekend.

Het Instagram-bericht moet daarvoor in twijfel worden getrokken door een “onafhankelijke partij” die voor facebook berichten op onjuistheden controleert.

In Nederland werkt nu.nl samen met facebook om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan. Nadat een “fact-checker” (waarheidscontroleur) een afbeelding of video als “onwaar” of “misleidend” heeft bestempeld, zal die worden voorzien van een melding.

Gebruikers zullen de melding zien voor ze de betreffende beelden kunnen bekijken. De functie wordt ook beschikbaar gesteld voor Instagram Verhalen, het format waarbij beelden na 24 uur verdwijnen.

Daarnaast krijgen Instagram-gebruikers die een onwaar bericht willen delen een waarschuwing te zien. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat het bericht zal worden voorzien van een label waarin staat dat het bericht onwaarheden bevat.

Zoeklicht (en Goldmine):”Voor facebook en instagram zal de Bijbel ook onjuistheden bevatten”

Bron: Zoeklicht 201912

Reactie Goldmine Media

nu.nl is een partij die zelf actief en reactief censuur op haar site toepast, en daarmee per definitie absoluut onbetrouwbaar als “factchecker”. Zelfs met wetenschap onderbouwde meningen die niet binnen de “visie” van nu.nl passen worden verwijderd en gebruikers geblokkeerd. Auteur van dit artikel is inmiddels met drie accounts geblokkeerd en kan alleen weer toegang krijgen als hij zwart-op-wit beloofd de regels van nu.nl te onderschrijven. Aangezien deze echter op een aantal punten de waarheid geweld aan (kunnen) doen, kan auteur daar niet mee in stemmen, wat een blijvende blokkade tot gevolg heeft.

Hiermee smoort nu.nl, een puur commercieel bedrijf waarbij de waarheid van ondergeschikt belang is, maar de reclame-inkomsten absolute prioriteit hebben, veel redelijke discussies in de kiem, teneinde de bezoekersaantallen op de website veilig te stellen (en daarmee de reclame-inkomsten zo hoog mogelijk te houden.)

Hierdoor is nu.nl dus per definitie geen onafhankelijke partij en elk label wat zij plaatsen dient dan ook met de nodige argwaan beoordeelt te worden!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *