Spread the love

Dit is het 4e en laatste deel van mijn vrouw’s getuigenis hoe ze onder de invloed van de extreme Pinksterleringen uit kwam. Lees ook deel 1, deel 2 en deel 3. Deze zijn ook op haar eigen blog te vinden, wat u hier kunt vinden.

Het laatste deel:

De valse geest, een valse “jezus”, een die het vlees bevredigt, had van mij toestemming gekregen om in mijn leven te komen. Als ik het karakter van de Heer goed had gekend, of de Bijbelse basis had gekend, dan had ik deze valse geest eenvoudig herkend door te kijken naar het gedrag wat ik had toen ik deze geest ervoer. Ik had geweten dat de vrucht van de echte Heilige Geest vrede, liefde, echte vreugde, zachtaardigheid, zelfbeheersing, nederigheid, geduld, vriendelijkheid, trouw en goedheid is. Als ik een kleine test had gedaan, had ik duidelijk gezien dat ik vriendelijkheid, zelfbeheersing, geduld, vrede en echte liefde mistte. Deze valse geest is makkelijk te herkennen als je deze kleine test doet. Wat ik in mijn leven toe had gelaten bracht ongeduld, woede, grofheid en een volledig gebrek aan zelfbeheersing, chaos, vleselijke gekte, egocentrische ambitie en egoïstische verlangens.

De volgende manier om een valse geest te herkennen is een snelle vergelijking met wat het karakter van de God van de Bijbel is en de geest waar je je voor open hebt gesteld. Komt dat overeen met wat het Woord van God zegt?

 • Wie is God? (een God van orde en vrede)
 • De orde van een kerkdienst (geen chaos, geen spreken in tongen zonder vertolking, niet meer dan 2 of 3 mensen die in tongen spreken en na elkaar (niet door elkaar))
 • Dat deze manifestaties vergelijkbaar of hetzelfde zijn als het vreemde vuur wat Aäron’s zonen in Exodus aanboden
 • Leiderschap in de kerk (moet gekarakteriseerd worden door goddelijk karakter: mannen van vrede, zelfbeheersing, zachtaardig, rust en nederigheid)
 • De focus van goddelijke lering (leidt iemand tot volledige afhankelijkheid van Jezus Christus en niet van jezelf, een persoon of bediening)
 • Mensen onder de autoriteit van de Heer (stralen vrede, kalmte, rust en zachtaardigheid uit)
 • Sterven aan jezelf en je vlees. De hele beweging van valse geesten wordt gekarakteriseerd door het bevredigen van je eigen vlees en sterfelijke natuur. In plaats van neer te buigen voor de Heer, gaat het er om om zoveel mogelijk voor jezelf te krijgen, de “zalving” voor je zelf te krijgen, de “manifestaties” voor je zelf te krijgen, en voor je zelf tekenen en wonderen te zien. Dit is volledig in tegenspraak met het leven van Jezus Christus, een leven van volledige zelfopoffering en zoals Christenen zouden moeten leven. We zouden ons lichaam/vlees moeten tuchtigen om het onze slaaf te maken (1 Cor. 9:27)
 • Het echte evangelie van de Heer is niet populair. Ik ben me gaan realiseren dat als  er ergens grote menigten zijn en geen echt berouw (gevolgd door bijna geen verandering in het leven van die persoon) dan moet je met extreem veel voorzichtigheid verder gaan! De weg van de Heer is smal, niet populair.
 • We moeten heel waakzaam zijn voor valse leraars en valse profeten in de eindtijd. Er zijn geen argumenten dat we niet in de eindtijd leven, dus waarom zouden we ons onderscheidingsvermogen uitschakelen omdat we bang zijn om ten onrechte Farizeeërs te worden genoemd.

Zijn wij verantwoordelijk voor God als we ons makkelijk laten misleiden?
We hebben toegang tot de Waarheid, het Woord van God. Het Woord van God waarschuwt ons specifiek tot in detail voor de misleidingen die er in de eindtijd zullen zijn en toch worden we makkelijk misleidt. Ik was gewaarschuwd door oprechte gelovigen, maar koos er toch voor om van de weg af te gaan. Op onze beurt hebben wij anderen gewaarschuwd, maar ook zij kozen er voor om zich in te laten met deze valse geesten.

Waarom worden we onbewaakt overvallen door deze zogenaamde “mannen van god” die deze valse geesten in de kerk brengen?
Hoogstwaarschijnlijk zijn zij zelf ook misleidt, en zijn zelf, op hun beurt, ook misleiders. De hele bedoeling van misleiding is dat het binnen komt en ons bedriegt!

Waarom verbaasd het ons dat het in de kerk gebeurd?
satan heeft meer dan 7000 jaar de tijd gehad om de beste manieren te verzinnen om te misleiden en mensen te bedriegen, dus het is logisch dat hij vandaag de dag mensen in de kerk beïnvloedt. Het is naïef om te denken dat hij dat niet zou doen. Er zal voor ons geen excuus zijn op de dag van onze beoordeling als we voor onze Heer en Koning staan en we realiseren onszelf dat we ons hebben laten bedriegen en valse geesten in ons hart toe hebben gelaten. We zouden beter moeten weten en hadden hier voorbereidt op moeten zijn.

Hoe kennen en herkennen we satan?
satan misleidt ons door ons vlees te bekoren! Het is dan ook niet verwonderlijk om te zien dat deze zogenaamde beweging van de “heilige geest” er om gaat om onszelf “goed te voelen”, “onze emoties te op te roepen” en “onze sterfelijke verlangens te bevredigen” in chaos, oncontroleerbaar afschuwwekkend gedrag en gedragingen van gekke mensen.

Is het verbazingwekkend dat ze zo verlangen naar de volgende “fix”?
Dit gedrag komt niet voor in het Woord van God. De Heilige Geest kwam over de discipelen en daarna trokken zij er op uit met hun doel, om het Evangelie te verspreiden, NIET om van conferentie naar conferentie, samenkomst naar samenkomst te rennen om *meer*  van de “zalving” te krijgen.

Als ik terugkijk naar de donkerste dagen, kan ik me nu duidelijk een aantal gedragingen van deze mensen en zelfs vrienden die in deze “bewegingen” zitten herinneren. Hun gedrag (inclusief dat van mijzelf) was een van de meest egoïstische, trotse gedragingen die ik ooit heb gezien. We waren wanhopig om onze volgende “fix” te ontvangen, de volgende manifestatie, het volgende dronken moment in de zogenaamde heilige geest, en het volgende “verliefd op” gevoel. Hoe langer ik betrokken was, hoe groter mijn drang en motivatie werden om mijn vleselijke en sterfelijke verlangens te vervullen. Deze egoïstische, vleselijke drive is veel sterker dan de motivatie om uit te gaan in de wereld en het Evangelie te verspreiden en verloren zondaren in de Naam van Jezus te redden. Ik was altijd met mezelf bezig en eerlijk gezegd had ik in die periode geen echte bezorgdheid of liefde voor andere gelovigen. Het draaide allemaal om mij.

Ik heb ook de woede van deze mensen gemerkt en ervaren  als er naar de waarheid wordt gevraagd en bij elke verwijzing naar valse geesten. Het is net alsof ze in monsters veranderen die hun prooi verdedigen. Er is een vreselijke boosaardigheid die naar boven komt, en dat is behoorlijk beangstigend (daarom gebruik ik het woord monster). Ik heb dit vreselijke gedrag zelf ook laten zien, dus ik weet waar ik over praat … deze mensen hebben zichzelf verkocht aan een valse geest, een valse jezus. De duivel heeft grip op hun hart en verlangens. Deze valse geest zorgt er voor dat ze zich goed voelen en dat willen ze koste wat kost vasthouden! Hun vlees vecht om het vast te houden en verzet zich tegen het openbaar worden van de waarheid.

Als u bezorgt bent over deze valse geest die de kerk binnensluipt, ga dan ook naar het blog van mijn zuster in Christus, M’Kayla Kelly. (engelstalig)

Bron

De Jesus Culture Awakening van Bethel
Een gevaarlijke reis
Verborgen gevaren
Ontmaskering van de duistere misleiding
Wat is een valse jezus?


Lees ook eens: Kundalini Waarschuwing – Ernstig!

One response

 1. We leven in de eindtijd en moeten niet vreemd opkijken dat allerlei leringen en (valse) profeten zullen opstaan en bovennatuurlijk manifestaties zullen plaatsvinden.

  Vele van Gods kinderen zullen misleidt worden. We moeten bidden voor onderscheiding en niet overal maar blindelings achter na lopen. Maar juist alert zijn in de geest.

  Aan de vrucht herkent men de boom.

  satan is als een engel des lichts. Daarom lijken soms dingen van God te zijn welke het niet blijken te zijn.

  Aan de andere kant moeten we ons niet afsluiten voor bewegingen van Gods Geest. Er is maar een goede weg en dat is Gods weg. Hij is de waarheid en het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.