De brief van de beroemde evangelist Billy Graham waarin hij Amerika en haar “misleidde bevolking” oproept tot berouw is er een uit een serie van ernstiger wordende waarschuwingen dat het land zich in toenemend gevaar van God’s oordeel  bevindt, zeiden prominente geloofsleider tegen Charisma News.

Dit kan weleens onze laatste kans zijn om de natie tot gebed op te roepen

aldus Anne Gimenez, landelijk voorzitter van “America for Jesus 2012“, die honderdduizenden verwacht dat op 28 en 29 sepetember in de “Independence Mall” in Philadelphia samen gaan komen om te bidden en voorbede te doen voor de Verenigde Staten.

Wij geloven dat het de laatste keer kan zijn dat we deze mogelijkheid hebben. Nineve is een goed voorbeeld. Al de verdorvenheid van die stad, en toch, toen zij deden wat God zei dat ze moesten doen en berouw toonden, genas God hun land. Dat is precies het punt waar Amerika nu staat. We staan op het punt dat Amerika, zoals wij dat kennen, vernietigd gaat worden, maar ik geloof dat God Amerika op dit moment nog een kans geeft.

In zijn brief, “Mijn hart bloedt voor Amerika”, schreef de 93-jarige Graham dat hij zich herinnerde hoe zijn overleden vrouw, Ruth, ooit haar bezorgdheid uitte over de “vreselijke neerwaartse spiraal” waarin Amerika zich bevindt met de uitspraak:

Als God Amerika niet straft, moet Hij Zijn excuses maken tegen Sodom en Gomorra

Graham, die voor meer mensen gepreekt heeft dan enig andere Protestant in de geschiedenis, 2,2 miljard, schreef dat hij zich afvroeg wat Ruth van het hedendaagse Amerika zou vinden, waar “ik-gerichte zelfverrijking, trots en een gebrek aan schaamte over de zonde zijn nu symbolen van de Amerikaanse levensstijl”.

“Mijn hart bloedt voor Amerika”, schreef Graham, die geestelijke bijstand heeft gegeven aan iedere president van Harry S. Truman tot George W. Bush en heeft Barack Obama in 2010 in zijn huis ontvangen. Hij heeft sinds 1955 55 keer op de Gallup “Ten most admired men in de world”-lijst gestaan.

Het goede nieuws is dat onze Heer een God van genade is, en Hij reageert op berouw. In de dagen van Jona was Nineve de enige wereldmacht, rijk, onbezorgd en ik-gericht. Toen de profeet Jona uiteindelijk naar Nineve reisde en God’s waarschuwing uitsprak, luisterden mensen en bekeerden zich. Ik geloof dat hetzelfde nog een keer kan gebeuren, dit keer in ons land.

De brief waarin Graham Amerika oproept zich te bekeren, komt op het moment dat een groeiend aantal Christelijke leiders gelijkluidende waarschuwingen hebben laten horen, en signaleerden dat het land zich in een neerwaartse spiraal van economische achteruitgang, immoraliteit, corruptie, toenemend humanistisch secularisme en aanvallen op vrijheid van religie, bevindt.

Jack Hayford, oprichter en pastor van “The Church on the Way” in Van Nuys, Californië, en voormalig voorzitter van de “International Church of the Foursquare Gospel” zegt dat de brief van Graham komt op een moment waarin het land zich in “een erg grimmig uur bevindt nu we de verkiezingen dit jaar naderen”.

Wat we op dit moment nodig hebben is iets in de orde van grootte van stoottroepen, en ik kan me voorstellen dat zoiets opgericht kan worden.

zegt Hayford.

Ik voel geen wanhoop. Ik voel de noodzaak. We staan op het punt dat wanhopige actie noodzakelijk is en de stem van Billy kan daar, beter dan enig ander, aanleiding toe geven.

Rabbi Jonathan Cahn, auteur van de New York Times-bestseller The Harbringer, zegt dat de brief van Graham een “profetisch woord” is, wat gelijkloopt met de boodschap uit The Harbringer, dat Amerika zich snel verwijdert van God en het gevaar op oordeel loopt, tenzij het nederig en met oprecht berouw, terugkeert tot God.

Het feit dat Graham de brief uitgegeven heeft “zou onze aandacht moeten trekken” en is “erg raak” en “erg schokkend” zegt Cahn, hoofdrabbijn van de grootste Messiaanse Gemeente van het land, het “Bethel Israel Worship Center” in Wayne, N.J.

Ik geloof dat dit erg, erg kritische tijd voor Amerika en God’s mensen in Amerika, is en ik geloof dat het gevolgen heeft voor de geschiedenis van de wereld.

zegt Cahn, een afstammeling van Aaron, de hogepriester van de oude Israelieten en de broer van de Bijbelse profeet Mozes.

De weg die Amerika neemt zal de hele wereld beïnvloeden, en de weg die God’s mensen in Amerika nemen, zal Amerika beïnvloeden.

De boodschap van The Harbringer is dat we in gevaar zijn en dat dezelfde ontwikkeling van oordeel die plaatsvond in de laatste dagen van het oude Israël, vind nu plaats in Amerika. De oproep is uiteindelijk voor verlossing van degenen die de Heer niet kennen en voor berouw en opwekking van degenen die Hem wel kennen.
Ik zie dit (de brief van Graham) als een zoveelste sterk signaal dat we ons op een kritiek punt bevinden.

Joel Rosenberg, New York Times bestsellerauteur van Implosion: Can America Recover from its Economic & Spiritual Challenges in Time? herhaalde de opmerkingen van Cahn in een blog, en merkte op dat de brief van Graham de “noodzaak voor een spirituele opwekking” benadrukt.

Amerika is in doodsgevaar

schreef Rosenberg.

De slachting in Aurora. Het schandaal van kindermisbruik op Penn State. De gesel van abortus en pornografie en uit de hand gelopen bestedingen en schuld in Washington. De lijst gaat op tragische wijze door en door. In Implosion probeer ik te laten zien hoe ernstig de situatie is, en waarom de “Third Great Awakening” het enige antwoord is.

De brief van Graham komt op het moment dat diverse organisaties gebedsbijeenkomsten, evangelische festivals en andere evenementen, organiseren.

In zijn brief schreef Graham dat zijn zoon Franklin Graham van plan is om een bediening te starten onder de naam My hope with Billy Graham “die het Evangelie volgend jaar in buurten en huizen in alle hoeken van Amerika moet gaan brengen”.

Amerika heeft keihard een nieuwe great awakening nodig

aldus Cindy Jacobs, mede-oprichters van “Generals International”.

Net als veel andere landen uit de geschiedenis hebben we te laat ontdekt dat je de Naam van Jezus Christus niet uit kunt schakelen en denken dat God dat niet door heeft. We moeten allemaal luisteren en reageren op hetgeen wat God op het hart van Dr. Billy Graham heeft gelegd en reageren op deze boodschap van hoop en onze eigen stem met moed laten horen om de kerk en het land op te roepen tot bekering.

Tegelijkertijd, van 28 september tot 6 november, roept “40 Days to save America” op tot gebed, vasten en berouw tijdens de 40 dagen voor de presidentsverkiezingen.

Tijdens de Amerikaanse revolutie, in de donkerste dagen van de burgeroorlog, voor het begin van onze betrokkenheid in de Tweede Wereldoorlog, hebben leiders zo verschillend als George Washington, Abraham Lincoln en Franklin Delano Roosevelt, opgeroepen tot nationale perioden van gebed, vasten en berouw

schreef Rick Scarborough, leider van “40 Days to save America” op de website.

Ons land staat in deze dagen voor meerdere crises, een stagnerende economie, moreel verval en internationaal terrorisme, maar al deze problemen hebben een geestelijke achtergrond. Bij elkaar opgeteld zijn ze een grotere uitdaging dan waar Amerikanen in 1776, 1863 en 1941 voor stonden. Nu, net als toen, staat het overleven van ons land op het spel. Nu, net als toen, rust ons doel in God’s Handen. De crises die ons bedreigen gaan de kracht van mensen te boven en kunnen alleen met heilige leiding opgelost worden. Niets minder dan een “Third Great Awakening” kan ons redden.

De oproepen tot gebed en bekering komen een jaar nadat de Texaanse gouverneur, Rick Perry, op 6 augustus 2011, een nationale dag van gebed, vasten en bekering uitriep en zijn mede-gouverneurs uitnodigde om mee te doen aan “The Response at Reliant Stadium” in Houston. Gezien de uitdagingen waar het land voor staat, van de “wereldwijde economische crash tot natuurlijke rampen, het sluimerende gevaar van terrorisme en de voortschrijdende afbraak van onze cultuur”, zei Perry dat hij geloofde dat het tijd was om “de leiders al onze Verenigde Staten bij elkaar te roepen voor een dag van gebed en vasten, zoals beschreven staat in het boek Joël”.

Doug Stringer, oprichter van “Somebody Cares America” en de nationale coördinator voor de mobilisatie van “The Response”, zegt dat een strijd om de ziel van het land aanstaande is, het alarm is afgegaan, maar toch “blijven we op de snooze knop drukken”.

Komend van iemand die een van de grootsten is geweest, een ambassadeur voor Christus over de hele wereld, denk ik dat de woorden van de 93-jarige Graham ieder van ons diep, diep zouden moeten raken.

zei Stringer.

Ik geloof echt in een Joël 2 moment, als de kerk zich serieus persoonlijk en individueel moet bekeren. Amerika zit in de problemen. We hebben God Zelf nodig Die in moet grijpen.

Om een nieuwe “Great Awakening” plaats te laten vinden, zegt Hayford dat de kerk en gelovigen zich toe moeten leggen op “moedig, spiritueel-geïnspireerde voorbede”, iets wat in de meeste kerken afwezig is, en waarvan er nog maar een paar gebedssamenkomsten houden.

De ondermijning van verborgen duistere machten die zich voeden van de fundamenten van ons nationale leven kunnen op maar één manier worden geneutraliseerd en neer worden geslagen.

zegt Hayford, auteur van “Penetrating the Darkness: Discovering the Power of the Cross Against Unseen Evil“. Je kunt er tegen bidden, en dat is prima en niet zonder waarde. Maar het gaat er om wat er door gebed wakker word gemaakt in de kerk wat echt door gaat breken en uiteindelijk overwinnend zal zijn”.

Bron: Nieuwsbrief Revival List
Oorspronkelijke bron

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets