Spread the love

Vrij kort artikeltje (ANP, Reuters) waarin Israëls beschuldigingen en een korte toedracht van de aanslagen in India en Georgië staan beschreven.

Opvallend is dat men stelt dat “India vooralsnog weigert een aanwijzing te geven in welke hoek het de daders zoekt.” Ook voegt men aan Netanyahu’s beschuldiging toe dat hij daar geen bewijzen voor geeft, en suggereert zo dat Israëls aantijgingen nogal lukraak zijn, terwijl er wel degelijk aanwijzingen zijn dat Iran erachter zit. De aanslagen vinden precies vier jaar na de dood van Ihmad Mughnieh plaats, de tweede man van Hezbollah, en die had wraak gezworen. Ook Indiase veiligheidsdiensten verdenken Iran; volgens de onderzoekers is een dergelijk vernuftig explosief nog nooit eerder in India gebruikt.

Men stelt verder dat Israëlische leiders regelmatig zinspelen op een aanval op de Iraanse nucleaire faciliteiten en dat Iran ontkent aan een kernbom te werken. Dit is vooral gekleurd door wat ontbreekt: Iran heeft Israël ook herhaaldelijk bedreigd, en al lang voor de recente spanningen, en er zijn bovendien sterke aanwijzingen dat Iran wel degelijk aan een kernbom werkt en die ook bijna gereed heeft.

Bron: Nieuwsbrief
Bron:NRC Handelsblad 14 februari: Israël beticht Iran van aanslagen

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets