De kerk van Engeland is niet van plan om haar kerkgebouwen ter beschikking te stellen voor de inzegening van een homoseksuele relatie. Dat zei de Anglicaanse bisschop Rowan Williams tegen de Britse krant Sunday Telegraph. Het parlement zette vorige maand het licht op groen voor homoseksuele stellen om zich in de kerk als partners te laten registreren. Williams maakte echter duidelijk dat de Anglicaanse kerk niet van plan is om te buigen voor de druk van de overheid en dat het huwelijk iets tussen man en vrouw is. …
Bron: Het Zoeklicht nr. 6 – 19 maart 2011

Waarom plaats ik dit artikel onder het kopje atheïsme zult u zich wellicht afvragen. De reden is eigenlijk simpel. Eén van de ‘hot-items’ van het atheïsme is de volledige scheiding tussen kerk & staat. De vermeende scheiding tussen kerk & staat uiteraard, want de atheïstische kerk krijgt bij voorkeur juist wel alles te zeggen binnen de staat.

Rond deze berichtgeving is het vanuit atheïstische hoek dan ook opmerkelijk stil. Het issue van de scheiding tussen kerk & staat is blijkbaar opeens uit de atheïstische dogmatiek verdwenen. Als een scheiding tussen kerk & staat consequent doorgevoerd wordt, dan zou dat namelijk ook inhouden dat de staat zich <strong>niet</strong> met kerkelijke aangelegenheden bemoeit, zoals in bovenstaand artikel. Blijkbaar heeft de atheïstische kerk daar geen bezwaar tegen, en doet het dogma ‘scheiding tussen kerk & staat’ daarmee grof geweld aan.

Of zou deze hypocrisie verweven zitten in de atheïstische religie?

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets