Dit is het 2e deel van de vierdelige serie over hoe mijn vrouw bevrijdt werd van de extreme Pinksterleringen die er zijn. Het eerste deel kunt u hier lezen. Deze zijn ook op haar eigen blog te vinden, wat u hier kunt vinden.

Deel 2:

Ik dompelde mijzelf maandenlang onder in de lering van de Bethel Church en de muziek van Jesus Culture.

Ik raakte betrokken bij wat ‘soaking’ wordt genoemd. Soaking is een oefening waarbij je je gedachten en geest open stelt voor de “heer”, terwijl je naar rustige “christelijke” muziek luistert. Ik stopte met het lezen van mijn Bijbel … omdat ik nieuwe openbaringen van God wilde. Ik had in veel preken (waaronder artikelen van Rick Joyner) gehoord dat de Bijbel vervangen werd door nieuwe openbaringen. De mensen die alleen de Bijbel lazen werden “woordjes” genoemd en deze mensen (de “woordjes”) verzetten zich tegen de nieuwe geestelijke beweging van “god”.  De nieuwe geestelijke beweging was belangrijker dan de informatie in de Bijbel. Dus ik gaf mijn regelmatige Bijbellezen op, en omarmde soaking.

Ik wilde God ontmoeten. Ik wilde dat er iets dramatisch zou gebeuren, iets opwindends. Tijdens mijn soaken zat ik stil en stelde mijn gedachten en hart open voor de ‘aanwezigheid’. Ik richtte me op dit kleine warme ondefinieerbare wat ik in me had en uiteindelijk werd dit gevoel groter en groter. Ik kon dit haast extatische gevoel steeds oproepen wanneer ik het wilde. Uiteindelijk begon ik gewoon een soaking-“gebed” en dit gevoel overspoelde me dan meteen. Het liet me me voelen alsof ik op jezus “verliefd” was. Hij stond niet langer in een positie van autoriteit of als een heer op een troon, maar als iemand waar ik verliefd op was. Iemand die mij mezelf echt goed en superieur liet voelen. Dit gevoel deed me goed, en ik wilde er meer van.

Mijn hele wereld begon te veranderen … in feite veranderde ik meer dan ik eigenlijk besefte … en niet ten goede.

Hoe meer ik mij op liet slorpen door de leringen van Bethel hoe gepassioneerder ik er over werd dat “wij” ‘gelijk’ hadden en dat degenen die alleen de Bijbel volgden fout zaten. Dit zette me op tegen mijn echtgenoot. Mijn echtgenoot is een fervent student van het Woord van God – rustig en nederig – en hij omarmde niet waar ik me nu in bevond. Ik wees dit af en voelde dat hij niet goed genoeg meer was. Ik wilde dat hij meer gepassioneerd zou zijn en open voor de geest zoals ik dat was. Mijn belangrijkste doel in het leven was nu om geld te sparen om naar een Bethel conferentie te gaan om deze speciale zalvingen te ontvangen. Ik was steeds ontevredener over mijn leven zoals het was. Het was te saai, het wond me niet op en maakte me ook naar buiten toe niet gepassioneerder voor God. Ik wilde deze zalving. Ik wilde het goudstof en de juwelen die uit de hemel vielen zien. Ik wilde bij het profetische betrokken zijn.

Zoals je misschien wel opgemerkt hebt … het draaide nu allemaal om MIJ.

Ik wilde de nieuwe zalvingen. Ik wilde door God gezegend worden. Ik wilde mijn hele leven opgeven en bij een van deze kerken betrokken raken… ik wilde mijn man zover krijgen dat we met onze hele familie naar Redding (waar Bethel gevestigd is) zouden verhuizen, zodat ik deel kon zijn van deze nieuwe beweging van God. Het enige wat ik wilde was dit goede gevoel te houden. De gevoelens die me me lieten voelen alsof ik “verliefd en gepassioneerd” was over jezus. Ik hield van deze gevoelens en wilde er meer van. Niemand zou me tegenhouden. Ik wist wat goed voor me was! Ik was veranderd in een luide, agressieve vrouw, uitermate ongeduldig en volledig gevangen in mijn eigen egocentrische ambities.

Ik kon niet zien dat dit gebeurde. Ik had niet langer tijd voor mijn gezin, ik had dit nodig en dat was het enige wat belangrijk was. Ik kon niet begrijpen dat mijn man de grote ‘verandering’ die in mij gebeurde, niet kon zien. Ik moest soaken en naar muziek van Jesus Culture luisteren. Naarmate de tijd verstreek werd ik steeds onbeschofter tegen mijn man. Ik werd opstandig tegenover hem en respecteerde zijn wandel met de Heer totaal niet meer. Ik wilde dat hij “geweldig” voor God zou worden door deze nieuwe zalving te ontvangen. Ik bevond mij op een superieure plaats met de Heer en ik dacht dat zijn Bijbelstudies verloren tijd waren.

Maar toch pakte ik op een zekere dag mijn Bijbel en las daar in. Dat was op het moment dat ik iets opmerkte wat totaal anders was dan dat ik tot dan toe ervoer. Ik werd me bewust van dit rustige, zachte stemmetje. Dit was heel vreemd voor me geworden. Het leek in niets op de opwindende, luide ervaringen die ik had tijdens mijn soaking-tijd. Ik maakte me zorgen, omdat ik niet kon verklaren waarom deze vriendelijke, zachte stem zo anders was dan mijn andere ervaringen.

Toen gebeurde er iets waardoor mijn ogen compleet geopend werden.

Op een bijeenkomst van de kerk raakte ik in gesprek met hetzelfde lid waar ik het in deel 1 over had. We begonnen te praten over al de verbazingwekkende zalvingen en manifestaties die aan de andere kant van de oceaan plaatsvonden, zoals het goudstof, glitter en juwelen en dat we wilden dat deze dingen ook in onze kerk zouden gaan gebeuren. We verlangden er naar om er naar toe te gaan en aan deze conferenties deel te nemen en “meer” te ontvangen.

Toen gebeurde het. Ze begon me te vertellen over deze verbazingwekkende ‘gezalfde’ man van god, die de glorie van god had ontvangen. Zijn naam was Joshua Mills. Op zijn conferenties gebeurden dezelfde manifestaties die overzee plaatsvonden … ze begon te vertellen dat de glorie van god op deze man zo sterk was dat de olie van zijn lichaam droop als teken van de zalving. Zij was hier verbaasd over. Maar opeens besefte ik dat er iets niet klopte. In feite zat er iets helemaal fout.

Ik voelde me erg ongemakkelijk door dit verhaal. Ik was opgevoed in de Katholieke kerk, voor ik een wedergeboren gelovige werd. Toen ik tot geloof kwam opende God mijn ogen voor de satanische invloeden in die kerk. In de katholieke kerk komen veel verschijningen van “maria” voor, olie die van hun eigen “gezalfde” mensen druipt, stigmata, etc. Dus toen mijn vriendin vertelde over Joshua Mills en de olie die van zijn lichaam droop als teken van god’s glorie, begonnen er alarmbellen in mijn hart te rinkelen!

Zodra ik thuis was zocht ik Joshua Mills op om hier meer over te weten te komen. Joshua Mills is onderdeel van de Elijah List, een lijst van speciale “profeten”. Op deze lijst staan onder andere ook Bill Johnson, Kim Clement, Rob DeLuca, Randy Clark, Cindy Jacobs, Rick Joyner, Todd Bentley, Patricia King, Rodney Howard-Brown, Carol en John Arnott enzovoorts. Joshua Mills was een man die conferenties hield en klassikaal onderwijs gaf (waar je veel voor moest betalen om aan mee te kunnen doen). Hij hield dit klassikale onderwijs zodat de studenten van hem konden ontvangen en deze speciale zalving mee naar huis konden nemen. En ja hoor, precies zoals mijn vriendin uit de kerk had verteld, produceerde Joshua Mills olie uit zijn huid, dat was het teken dat de glorie van god op hem was. En alsof dat nog niet erg genoeg was, hij ving druppels olie op op vodden en verkocht dat … zodat mensen het konden kopen en de speciale zalving van het vod konden ontvangen.

Opeens, alsof ik door de bliksem werd getroffen, realiseerde ik me waar ik in betrokken was geraakt …

Bron

De Jesus Culture Awakening van Bethel
Een gevaarlijke reis
Verborgen gevaren
Ontmaskering van de duistere misleiding
Wat is een valse jezus?

One response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets