Opperatheïst Richard Dawkins, en professor aan de Oxford Universiteit, verloor een debat tegen Rabbi Shmuley Boteach en schaamde zich teveel om dat toe te durven geven, dus loog hij er over. Hij vertelde tegen iedereen dat het debat nooit plaats had gevonden en natuurlijk geloofden zijn trouwe volgelingen hem op zijn woord. Van beide partijen niet zo slim, aangezien er video-opnamen van het debat waren gemaakt en die hebben nu eenmaal de neiging om vroeg of laat boven water te verschijnen.

Rabbi Shmuley Boteach schreef:

… Dawkins viel me op zijn site aan en ontkende dat hij en ik ooit gedebatteerd hadden. Mijn kantoor heeft direct de volledige video van het twee uur durende debat, wat plaatsvond op 23 oktober 1996, een debat dat Dawkins feitelijk verloor na een stemmingsronde door de studenten over welke kant, wetenschap of religie, meer reden gaf voor de studenten om hun mening te herzien. In mijn artikel als reactie op deze aanval was ik uitermate respectvol over Dr. Dawkins en was geschokt toen ik als tegenreactie een brief ontving waarin hij me beschuldigde dat ik sprak als Hitler. Had deze wetenschapper zijn verstand verloren? Gebeurde dit echt?

Zijn atheïsten niet beschaamd om deze man nog te zien als één van hun goden pioneers? Als ik atheïst zou zijn, had ik me diep geschaamd.

Richard Dawkins heeft bijvoorbeeld de reputatie dat hij een debat met zijn sterkste tegenstanders ontloopt. Op 14 mei 2011 publiceerde de Britse krant The Daily Telegraph een nieuwsartikel waarin Dawkins werd beschuldigd van lafheid vanwege zijn weigering om een (nog – red.) debat aan te gaan over het bestaan van God. In dit artikel uit The Daily Telegraph werd Dr. Daniel Cane, lid van faculteit van Filosofie van de Oxford Universiteit, aangehaald over zijn weigering om een debat met Dr. William Lane Craig aan te gaan. “De afwezigheid van een debat met een van de belangrijkste apologisten van christelijk theïsme is een gapend gat op uw CV en wordt logischerwijze uitgelegd als lafheid van uw kant. (Bron)

Lees het hele artikel hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Steun ons
Met uw gift kunnen wij nieuwe vertalingen en uitgaven bekostigen

IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

Bank:


Bedrag:
LET OP: Bij ontvanger komt Paerai te staan. Dat is onze paymentprovider. Zij boeken het bedrag naar ons account.
Social
Goldmine Media is actief op diverse social media.
Door op een van de buttons te klikken kunt u ons volgen.

Facebook Twitter YouTube Pinterest Tumblr

Tweets